Ελλάδα   >   Ν. Θεσσαλονίκης   >   Θεσσαλονίκη   >   Πωλούνται   >   Υγεία - Ομορφιά

ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑ   (Θεσσαλονίκη)


Κωδικός αγγελίας: 79582-1-29476
Αποθήκευση στις αγαπημένες
Ημερομηνία καταχώρησης: 14-02-2021 23:43:09
Απαντήστε στο: [email protected]   

ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑ Θεσσαλονίκη νομού Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Υγεία - Ομορφιά Πωλούνται (φωτογραφία 1)

© Έλεγχος γνησιότητας φωτογραφίας - Περιστροφή

ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑ Θεσσαλονίκη νομού Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Υγεία - Ομορφιά Πωλούνται (μικρογραφία 1)
ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑ Θεσσαλονίκη νομού Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Υγεία - Ομορφιά Πωλούνται (μικρογραφία 2)
ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑ Θεσσαλονίκη νομού Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Υγεία - Ομορφιά Πωλούνται (μικρογραφία 3)

Πωλείται ο "μύκητας" κομπούχα σκόμπι και σπόροι κεφιρ νερού και κεφίρ γάλακτος ,για να φτιάχνετε το δικό σας ανθρακούχο προβιοτικό τσάι Kombucha και κεφίρ! Τα "μανιτάρια" Kombucha scoby και κεφίρ που χρησιμοποιούμε είναι καλλιεργημένα βιολογικά, με οργανικά υλικά και με χρήση τεχνικών αποστείρωσης και ειδικών φίλτρων τύπου HEPA, ώστε να εντάξετε ως συμπλήρωμα στη διατροφή σας τη δική σας καλλιέργεια τσάι Κομπούτσα, με τα καλύτερα προβιοτικά βακτήρια, για γρήγορο και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμισμένο οργανισμό, οικονομικά & με ασφάλεια.

Διατίθενται:

Mανιτάρι Kombucha S.C.O.B.Y.
Σπόροι kefir νερού και κεφίρ γάλακτος
Υβριδικό μανιτάρι Kombucha-Kefir
Εκχύλισεις, συμπυκνωματα Kombucha scoby, κεφίρ νερού
Για online παραγγελίες, συνταγές μαγειρικής, άλλες εφαρμογές που έχουν τα ευεργετικά βακτήρια, επιστημονικές έρευνες, έξυπνα κόλπα καλλιέργειας, πληροφορίες για τα βακτήρια, την υγιεινή, ερωτήσεις και απαντήσεις, πιέστε εδώ -> https://mikrovioma.blogspot.com/

Mη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ενημέρωση, παραγγελίες, συνεργασία, ή ότι άλλο θέλετε, θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Τηλ : 6984852112 (+viber)
email: [email protected]

Υπενθυμίζεται πως τα προβιοτικά βακτήρια έχουν διάφορες χρήσεις όπως περιγράφονται στη συνέχεια, δεν είναι φάρμακα και δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα.
Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά και χρήση οφείλετε να κάνετε τη δική σας έρευνα και να ενημερώσετε τον ιατρό σας.

Eίμαστε φανατικοί με τα ευεργετικά βακτήρια, τη βιολογία και την επιστήμη!!
Καλλιεργούμε σε αποστειρωμένους κλιβάνους καλλιέργειας, σε ειδικά δοχεία ζυμώσεων.
Στους κλιβάνους καλλιέργειας και στους υπόλοιπους χώρους λειτουργούν διαρκώς ενεργά φίλτρα αέρος τύπου HEPA και ενεργού άνθρακα.
Ακολουθούμε τα σύγχρονα πρωτόκολλα αποστείρωσης επιφανειών, υλικών και εξαρτημάτων με χρήση των τεχνολογιών UVC ακτινοβολίας, Ozone και αλκοόλης 99.5% καθαρότητας.
Μάλιστα κάνουμε οπτικό έλεγχο, φωτογραφίζουμε και κινηματογραφούμε τα βακτήρια και τις μαγιές των καλλιεργειών, με slides σε μικροσκόπιο, ως ενα υπέροχο χόμπι!
Έτσι αποφασίσαμε το χόμπι μας να το μοιραστούμε μαζί σας, διατηρώντας και εσάς ενημερωμένους με τις νέες επιστημονικές μελέτες που καθημερινά δημοσιεύονται στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας των H.Π.Α. (PubMed),το οποίο προάγει την επιστήμη και την υγεία, παρέχοντας πρόσβαση σε βιοϊατρικές και γονιδιωματικές πληροφορίες. Μαθαίνουμε μαζί, τις νέες, χρήσιμες πληροφορίες και τις εφαρμογές που έχουν τα ευεργετικά βακτήρια απολαμβάνοντας τις υπέροχες γεύσεις.

Aναλυτικά:
Οι εκχυλίσεις περιέχουν ζωντανά, υπερσυμπυκνωμένα, όλα τα ευεργετικά βακτήρια και ζύμες ,ενεργά τα οξέα χωρίς ίχνη ζάχαρης, αλκοόλ, καφείνης ή λακτόζης ώστε να τα έχετε διαρκώς μαζί σας σε μπουκαλάκι σταγόνων. Στις εκχυλίσεις η πυκνότητα των ευεργετικών βακτηρίων είναι απο 15 έως 30 φορές υψηλότερη απο ότι στα ροφήματα
Έτσι μπορείτε παντού να να απολαύσετε τα αγαπημένα προβιοτικά, στα γεύματα σας ή στα σνακς των παιδιών, χωρίς ίχνη αλκοόλ, καφέ, γάλακτος και ζάχαρης. Η ψυχρή διαδικασία εκχύλισης και η ευγενική απόσταξη που ακολουθούμε διατηρεί ζωντανούς όλους τους μικροοργανισμούς και ενεργές τις ουσίες. Έτσι είστε έτοιμοι να τους καταναλώσετε εκτός σπιτιού, ή να τους προσθέσετε στην κρέμα προσώπου, καθιστώντας την πραγματικά προβιοτική σε αντίθεση με τις νεκρές, προβιοτικές, ακριβές κρέμες του εμπορίου.

Το υβριδικό "μανιτάρι" Kombucha-Kefir είναι μεγαλωμένο μόνο με μελάσσες, οργανική ακατέργαστη ζάχαρη και ένα μείγμα από βιολογικό μαύρο και πράσινο τσάι. Οι Γαλακτοβακίλλοι μας απομονώνονται από καλλιέργεια κεφίρ γάλακτος και οι Zymomonas απο κεφίρ νερού, βελτιώνοντας την παραγωγή γλυκουρονικού οξέος και ενισχύοντας τις αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και βιολογικές δράσεις της Kombucha. Το Hybrid, ζυμώνει με ενα πιο απαλό προφίλ γεύσης με ,διαφορετικό χαρακτήρα για ζύμωση πιο περίπλοκο γούστο.

Οι σπόροι kefir νερού είναι η ευκολότερη λύση για ζύμωση σε νερό και χυμούς. Μπορούν να ζυμώσουν ακόμα με σκέτη ζάχαρη και νερό και δε χρειάζονται γάλα για τροφή ή συντήρηση.
Συντηρούνται πολύ εύκολα στο ίδιο δοχείο, ακόμα και αν δε θέλετε να καταναλώσετε το αφέψημα, για μεγάλη χρονική περίοδο.
Είναι πολύ περιεκτικοί στο είδος Ζymomonas αλλά και σε βακτήρια LAB.

Οι σπόροι kefir γάλακτος απαιτούν γάλα για τη θρέψη και συντήρηση τους. Έχουν λίγο πιο σύνθετο μικροβιακό προφίλ που περιλαμβάνει κυρίως βακτήρια LAB αλλα και το είδος Zymomonas ,όμως με πιο ομοιόμορφη κατανομή των ειδών απο ότι στο κεφίρ νερού όπου ο Zymomonas ειναι κυρίαρχο είδος.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Η λέξη προβιοτικά προέρχεται απο τις λέξεις "προ & βίος".Στα αρχαία Ελληνικά σημαίνουν:"υπέρ της ζωής".
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρόκειται για ζωντανούς μικροοργανισμούς με πολλά οφέλη για την υγεία, όταν λαμβάνονται επαρκώς, μέσω των ζυμωμένων τροφών ή συμπληρωμάτων.

Αναπτύσσονται και «κατοικούν» στη φυσική χλωρίδα του οργανισμού και αποκαλούνται «φιλικά βακτήρια», αφού επιτίθενται στα παθογόνα, κακά, βακτήρια και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι το σώμα λειτουργεί, διατηρείται υγιές και είναι σε εγρήγορση ώστε να καταπολεμά νόσους και ασθένειες διορθώνοντας γρήγορα τις βλάβες πριν εξαπλωθούν στα όργανα μας.

Τι είναι η Κομπούχα;

Η Kombucha ρόφημα. Για την ακρίβεια είναι το πλουσιότερο προβιοτικό, ανθρακούχο, ζυμωμένο, χωνευτικό ρόφημα, με πολλαπλά άμεσα και έμμεσα οφέλη για την υγεία.
Βάζουμε το "μανιτάρι" στο τσάι και τα ευεργετικά βακτήρια τρώνε το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης που βρίσκεται στο τσάι, μετατρέποντας το σε ανθρακούχο, ελαφρώς ξινό αναζωογονητικό ρόφημα, σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, ζάχαρη (0.5% alc).
Το ποτό αυτό που προκύπτει από τη ζύμωση αυτή, αποκαλείται "τσάι kombucha".

Η Κombucha είναι προβιοτικό;

Eίναι "προσαρμογόνο", προβιοτικό ρόφημα, Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί ομοιόσταση (ισορροπία) στο σώμα. Η ομοιόσταση βοηθά στο "στρες" δηλαδή στη μείωση των επιπτώσεων που προκαλούν οι φυσικοί και βιολογικοί στρεσογόνοι παράγοντες στον οργανισμό.

Ποιές ουσίες προσφέρει στον οργανισμό;

Παράγει οξικά, γλυκουρονικά, γλυκονικά, τρυγικά, μηλικά, κιτρικά, γαλακτικά, ηλεκτρικά και μηλονικά οξέα
Σχηματίζει κατεχίνες, φλαβονοειδή και άλλες ενώσεις με οφέλη για την υγεία
Συνθέτει τα 18 απο τα 20 αμινοξέα που βρίσκονται στη φύση.
Συνθέτει όλες τις βιταμίνες Β'.
Συνθέτει τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη C αλλα και πολυσακχαρίτες.
Περιέχει Κάλιο, Μαγγάνιο & Ιόντα Φθορίου

Πρακτικά, τι κανει η Kombucha;

Προλαμβάνει αλλά και θεραπεύει μολύνσεις από μύκητες και βακτήρια, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού, άφθες, ακμή, ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες,
μυκητιάσεις, προστατίτιδες.
Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας.
Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βελτιώνει την απορρόφηση όλων των ουσιών και στοιχείων.
Ρυθμίζει τη δυσκοιλιότητα και διάρροια.
Παράγει πλήθη διαφορετικών αντιοξειδωτικών ουσιών.
Βοηθά στην καταστολή των φλεγμονών.
Συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης και του σακχάρου.
Ενισχύει την υγεία των οστών.

Τι είναι το "μανιτάρι" SCOBY;

Το ακρωνύμιο S.C.O.B.Y. προκύπτει απο το:
"Symbiotic Culture of Bacteria & Yeast",δηλαδή: «Συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων & μαγιάς».
Το Σκόμπι, είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να παραγάγουμε το τσάι Kombucha.
Δεν ειναι μανιτάρι, δηλαδή μύκητας (Fungi). Δεν ειναι ενιαίος οργανισμός.
Είναι μαγιά και ζελατίνη με βακτήρια που χρησιμοποιούμε για τη ζύμωση του ποτού.
Σε κάθε νέα ζύμωση δημιουργείται ενα νέο SCOBY στην επιφάνεια.

Γιατί σχηματίζεται το SCOBY;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τους λόγους που τρία γένη βακτηρίων σχηματίζουν αυτή τη ζελατινώδη στρώση κυτταρίνης στην κορυφή της kombucha. Προστατεύει την καλλιέργεια από τον αέρα και τα παθογόνα και βοηθά στη διατήρηση του περιβάλλοντος της ζύμωσης. Αυτή η συνεργατικότητα των μικροοργανισμών στο σύστημα ζύμωσης θυμίζει ενιαίο οργανισμό.

Οκ, βάζουμε το SCOBY μέσα στο τσάι.
Μετά τι συμβαίνει;

Περιμένουμε. Τα ευεργετικά βακτήρια και ζύμες που βρίσκονται στο SCOBY καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης καθώς οι αποικίες τους στο τσάι πολλαπλασιάζονται.
Έτσι, το τσάι μετατρέπεται σε ενα ανθρακούχο, αναζωογονητικό, ανθρακούχο, ελαφρώς ξινό,
ζυμωμένο ποτό που έχει ελάχιστη ζάχαρη, θερμίδες και αλκοόλ (0.5%).
Ενώ τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται συμβαίνουν διάφορες βιοχημικές διαδικασίες που απελευθερώνουν τα αντιοξειδωτικά, τα οξέα, τις βιταμίνες και τα αμινοξέα που αποτελούν την πρώτη ύλη της σύνθεσης της ζωής.Παράλληλα, το οξυγόνο μετατρέπεται σε ανθρακικό και ένα νέο SCOBY αρχίζει να σχηματίζεται σε στρώσεις στην επιφάνεια.

Έχει καφεΐνη το τσάι Κομπούχα;

Κατά τη ζύμωση μεταβάλλονται τα μόρια καφεΐνης και η δράση της είναι λιγότερο ισχυρή από ότι στο σκέτο τσάι. Υπάρχει συνταγή για μετατροπή του scoby σας σε Jun,πράσινου τσαγιού. Τα εκχυλίσματα που διαθέτουμε, δεν περιέχουν ούτε ίχνη.

Και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη;

Τα εκχυλίσματα Kombucha είναι η καλύτερη επιλογή αν υπάρχει αυστηρή απαγόρευση ζάχαρης. Δεν εμπεριέχονται ίχνη ζάχαρης, αλκοόλ και γάλατος.
Για την παρασκευή της kombucha απαιτείται κάποιας μορφής ζάχαρη με θερμιδική αξία, καθώς είναι η απαραίτητη τροφή για την καλλιέργεια των βακτηρίων. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης, απομένουν ίχνη ζάχαρης και το ρόφημα kombucha είναι έτοιμο!
Η λευκή ζάχαρη χρησιμοποιείται για εκατονταδες χρόνια στα μέρη όπου καλλιεργείται η kombucha.
Οι μελάσσες αποδίδουν πιο πλούσια αποτελέσματα, αντίθετα το μέλι είναι αντιβακτηριδιακό και αποφεύγεται.
Τα υποκατάστατα ζάχαρης δεν έχουν καμία θρεπτική αξία στην καλλιέργεια και οι μικροοργανισμοί μπαίνουν σε αδράνεια.
Η kombucha, με λίγες μέρες ζύμωσης παραπάνω, μετατρέπεται σε οργανικό ξύδι υψηλής ποιότητας, εμπλουτίζοντας τις σαλάτες και τα φαγητά με ευεργετικά βακτήρια και με τις ουσίες των προβιοτικών, χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Τι γεύση έχει; Πώς καταναλώνεται;

Με άρωμα φρεσκάδας και φυσικά πολύ αφρώδης, η Kombucha έχει ευχάριστη, ήπια όξινη γεύση που αλλάζει ανάλογα με τα βότανα ή και φρούτα που χρησιμοποιούμε.
Καταναλώνεται ως ένα αναζωογονητικό ρόφημα με λίγες θερμίδες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ,πριν ή μετά το φαγητό.
Αρκετοί την προτιμούν το πρωί ως ένα αναζωογονητικό ρόφημα, κάποιοι την καταναλώνουν αντί για κρύο τσάι και άλλοι την επιλέγουν ως ένα παγωμένο αναψυκτικό. Οι φυσαλίδες του δυναμωτικού αυτού ποτού προσφέρουν μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση αντί χωνευτικών ή αναψυκτικών.

Τι άλλο μπορώ να κάνω με τα SCOBY;

Καθώς δημιουργείται ενα καινούριο SCOBY με σχεδόν κάθε νέα παρτίδα kombucha,
δοκιμάστε αυτές τις ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα Scoby σας, δημιουργικά.

Μοιραστείτε τα! Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιείτε τα επιπλέον SCOBY είναι να βοηθήσετε τους άλλους να ξεκινήσουν τη δική τους παρασκευή kombucha.
Δώστε τους ένα απο τα πολλά που ήδη σχηματίστηκαν στο scoby hotel σας!

Πειραματιστείτε. Δοκιμάστε να κάνετε μια παρτίδα με διαφορετικό βότανο,τσάι μαζί με χυμό φρούτων ή προσθέστε χυμό ή φρούτα κατά τη δεύτερη ζύμωση.

Φτιάξτε Koffucha, προβιοτικό ανθρακούχο ρόφημα καφέ ή με άλλη αγαπημένη γεύση!
Ζυμωμένα υλικά, όπως χυμοί στα κοκτέηλ είναι πλέον ο νέος δρόμος που επιλέγουν σεφ, mixologists και bartenders, διεθνώς, δίνοντας έτσι το προσωπικό τους αποτύπωμα σε ανεξερεύνητες γεύσεις.

Δημιουργήστε δικιά σας μάσκα προσώπου.
Τα Kombucha SCOBYs μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα προσώπου και σώματος με επιτυχημένες και δραστικές εφαρμογές ως βάση συνταγής.

Δημιουργήστε την δική σας αντιγηραντική, ενυδατική κρέμα προσώπου,
με αλεσμένο kombucha scoby, λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια ενισχύοντας την υγεία του μικροβιοματος του δέρματος με ζωντανά ευεργετικά βακτήρια!
Το δερματικό μικροβίωμα ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής άμυνας του δέρματος μας καθώς μας προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις. Το μικροβιωμα του δέρματος αλληλεπιδρά με το σώμα μας και με το περιβάλλον για την διασφάλιση της υγιούς λειτουργιάς του. Κατά τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας ανακαλύφθηκε ότι, στις περιοχές όπου το δέρμα παρουσιάζει φλεγμονή και κνησμό, διαταράσσεται η ισορροπία του μικροβιώματος.

Κατά το σχηματισμό του γλυκουρονικού οξέος της ζύμωσης παράγονται, ως υποπροϊόντα, οι γλυκοζαμίνες που σχετίζονται με το κολλαγόνο.
Ο μύκητας κομπούχα μειώνει την ένταση των ραγάδων στο σώμα και των ουλών στο πρόσωπο. Θεραπεύει την ακμή και εξαλείφει τα εξανθήματα. Καθαρίζει, αναζωογονεί και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Καθαρίζει τις τοξίνες από το σώμα. Δώστε στο δέρμα σας τα 18 αμινοξέα απο τα 20 της φύσης, άφθονα αντιοξειδωτικά και οργανικά οξέα, υαλουρονικό ,γλυκουρονικό και γλυκoνικό οξύ, ίνες φυτικής πρωτεΐνης κ.α. απαραίτητα για τη θεραπεία της ακμής και για ενα υγιές, βελούδινο δέρμα.

Εχει αποδειχθεί πως τα προβιοτικά βακτήρια της kombucha, Bifidobacteria και Lactobacilli, βελτιώνουν την αντιβιοτική θεραπείας της ακμής, σε συγχορήγηση, μειώνοντας φλεγμονές & οξειδωτικό στρες.
Προσοχή, χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ scoby και ποτέ υγρό ζύμωσης για παρασκευή κρέμας.
καθώς το υγρό έχει πολυ μεγαλες ποσότητες οξέων απο το 10% Α-υδροξυοξέα που αντέχει το δέρμα.

Προσθέστε τα στη διατροφή σας!
Ψήστε ψωμί μαγιάς "Kombucha sourdough", χωρίς να χρησιμοποιήσετε εκκινητή μαγιάς!

Χρησιμοποιώντας την kombucha ως εκκινητή υγρής μαγιάς ψήνετε ψωμί μαγιάς χωρίς μαγιά εμπορίου με μόνο δύο συστατικά,οργανική Kombucha και αλεύρι!

Φτιάξτε απαλό, νόστιμο Kombucha Cheese ή μαγιονέζα για να συνοδέψετε τα πιάτα σας!
Γλυκά καραμέλα για τα παιδιά, φρουτένια roll ups,ή Scoby Energy Balls με πλιγούρι βρώμης, αποξηραμένα κεράσια, φυστικοβούτυρο και μέλι για ενεργειακά boosts!
Πολλές οι Vegan επιλογές στο φαγητό, εκτός απο τα γλυκά και τα προγεύματα, το kombucha scoby, με ουδέτερη γεύση και με υφή παρόμοια με το καλαμάρι, τρώγεται ως υποκατάστατο ψαριού σε σούσι, μαζί με το ρύζι ή και τα λαχανικά.

Δώστε προβιοτικά στα κατοικίδιά σας.
Τα Kombucha SCOBY δίνονται στα κατοικίδια ζώα νωπά και αποξηραμένα μέσα λιχουδιά.

Προσθήκη στις ζωοτροφές.
Οι εκτροφείς κοτόπουλων διαπιστώνουν πως αυτά εκτιμούν τα ​​SCOBY ως εκλεκτή διατροφή και δίνουν μάχες για αυτά!


Κάνε crafts. Tα scoby χρησιμοποιούνται και ως αντικατάσταση δέρματος σε τύμπανα, παπούτσια ή αντικείμενα τέχνης.

Φτιάξε αδιάβροχο δέρμα για φιλόζοους!

Κάνε Jun Τσάι. Eίναι ένα άλλο αρχαίο ποτό, προϊόν ζύμωσης με βάση το πράσινο τσάι.

Χρήση στην κηπουρική. Τα βακτήρια LAB της οικογένειας Lactobacillaceae και οι ζύμες που βρίσκονται στην Κομπούτσα και στο Κεφίρ, στη φύση διασπούν ,τροφοδοτούν με τροφές αλλα και δίνουν σήματα κινδύνου στα γειτονικά φυτά.

Έτσι, αν παρουσιαστεί κίνδυνος, δρα γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών με παραγωγή ορμονών, κάνοντας τα φυτά πιο δυνατά και υγιή. Ορισμένες οικογένειες ευεργετικων βακτηρίων γίνονται ένα με τα φυτά, εισχωρώντας στις ρίζες (endophytes) και τους μίσχους προστατεύοντάς τα. Αυτά διεγείρουν την ανάπτυξη τριχιδίων στις ρίζες προσφέροντας περισσότερη μάζα, συνεπώς περισσότερη θρέψη και καρπούς.

Οργανική καλλιέργεια και πλούσιο χώμα με LAB και yasts σημαίνει δυνατά, χαρούμενα φυτά με μεγάλες συγκομιδές και πλούσια αρώματα. Οι μεταβολισμοί των φυτών, ιδίως αυτοί που αφορούν τα αρώματα, εκφράζονται καλύτερα με τα βακτήρια της οργανικής καλλιέργειας παρά με τη συνθετική λίπανση, καθώς τα γονίδια των φυτών και των βακτηρίων, έχουν εξελιχθεί συμβιωτικά στο βάθος των αιώνων.

Τα SCOBY μπορούν να προστεθούν ολόκληρα στο σωρό κομποστοποίησης ή να αλεσθούν και να προστεθούν στο χώμα ενισχύοντας τις κοινότητες των βακτηρίων LAB.
Το υγρό kombucha στη λίπανση των φυτών σας σε αναλογία 1:50, ενισχύει τη βιολογία του εδάφους με ευεργετικά μικρόβια, βιταμίνες, αμινοξέα κλπ, τα φυτά γίνονται πιο δυνατά απέναντι σε κάθε στρεσογόνο παράγοντα, έχουν καλύτερη θρέψη, πιο πλούσιες συγκομιδές (ελέγχετε το ph).

Αντιοξειδωτικά, παράγει η Kombucha;

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες δηλαδή τα αντιδρώντα μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα.Το τσάι Kombucha περιέχει πλήθη αντιοξειδωτικών ουσιών με υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από το απλό, μη ζυμωμένο τσάι και αυτό οφείλεται στην παραγωγή συστατικών χαμηλού μοριακού βάρους. Είναι "ελαφριά" μόρια και μπορούν να διαπερνάνε τις μεμβράνες.
Η δράση των αντιοξειδωτικών των ζυμωμένων τροφών είναι άμεση και αποτελεσματική καθώς ο οργανισμός απορροφά "συνεργατικά" με την παρουσία ενεργών βακτηρίων τις ουσίες απο τα ζωντανά τρόφιμα.

Η Kombucha, ειδικά παρασκευαζόμενη με πράσινο τσάι, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στο συκώτι.
Οι μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν ότι η κατανάλωση μειώνει τακτικά την ηπατική τοξικότητα που προκαλείται από τοξικές χημικές ουσίες, μερικές φορές κατά 70%.
Ενώ δεν υπάρχουν μελέτες για τον άνθρωπο σε αυτό το θέμα, φαίνεται να είναι ελπιδοφόρος τομέας έρευνας για βοήθεια στα άτομα που πάσχουν απο ηπατική νόσο.

Πλήθος εργαστηριακών μελετών, πλέον, αναλύουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση kombucha, όπως για παράδειγμα η βοήθεια στη θεραπεία του AIDS, της γήρανσης,της ανορεξίας, της αρθρίτιδας,της αθηροσκλήρωσης,του καρκίνου,της δυσκοιλιότητας,του διαβήτη και της ΣΚΠ.

Μία από τις κύριες ουσίες που παράγονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης kombucha είναι το οξικό οξύ, επίσης άφθονο στο ξύδι.
Όπως και οι πολυφαινόλες, το οξικό οξύ σκοτώνει επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Το Kombucha που παρασκευάζεται από μαύρο ή πράσινο τσάι έχει ισχυρή δράση, ιδιαίτερα αντιβακτηριδιακή κατά των μικροοργανισμών που προκαλούν τις μολύνσεις στον οργανισμό.
Αυτές οι αντιμικροβιακές επιδράσεις καταστέλλουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και ζυμών, αλλά, δεν επηρεάζουν τα ευεργετικά βακτήρια και τις ζύμες που συμβιώνουν στη ζύμωση kombucha.

Μελέτες δείχνουν ότι η kombucha μπορεί να βελτιώσει σημαντικά δύο δείκτες της καρδιακής λειτουργίας, την «κακή» LDL και «καλή» HDL χοληστερόλη, σε 30 ημέρες.
Ακόμη πιο σημαντικό, το τσάι (ειδικά το πράσινο τσάι) προστατεύει τα σωματίδια LDL χοληστερόλης από την οξείδωση, η οποία συμβάλλει στην καρδιακή νόσο.
Στην πραγματικότητα, όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν μέχρι 31% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, ένα όφελος που ισχύει και για την kombucha.

Σε μελέτες με δοκιμαστικούς σωλήνες, η kombucha βοήθησε στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης καρκινικών κυττάρων λόγω της συγκέντρωσης πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών.
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των πολυφαινολών δεν είναι κατανοητές.
Ωστόσο, πιστεύεται ότι οι πολυφαινόλες εμποδίζουν τη μετάλλαξη γονιδίων και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα προάγουν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Για το λόγο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι πίνουν τσάι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κάποιο τύπο καρκίνου. Ωστόσο, αν το kombucha έχει οποιεσδήποτε αντικαρκινικές επιδράσεις στους ανθρώπους, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.

Αγόραζα ή έφτιαχνα κεφίρ με σπόρους, γιατί να ξεκινήσω καλλιέργεια Kombucha;

Κατ' αρχήν έχει πλάκα. Είναι ενα ζωντανό οικοσύστημα που προάγει τη ζωή, καλλιεργείται εύκολα καθώς τρελαίνεται για τσάι με ζάχαρη, χωρίς άλλες απαιτήσεις και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτό. Μπορείς να το έχεις ακόμα σαν κατοικίδιο. Άλλωστε ποιος δε χρειάζεται ένα σκόμπι;
Τα προϊόντα ζύμωσης όπως το Κεφίρ και η Κομπούχα (kombucha) εμπεριέχουν διαφορετικά είδη ευεργετικών βακτηρίων, μικροοργανισμών, ουσιών και γεύσεων.
Η Κοmbucha, σύμφωνα με τις νέες μελέτες, δείχνει να είναι πλουσιότερη σε ποικιλίες μικροοργανισμών και ουσιών, ποιοτικά αλλά και αριθμητικά.

Η Κομπούχα είναι πιο πρακτική και ασφαλής στην παρασκευή και τη συντήρηση, καθώς δεν απαιτεί καθημερινά γάλα για θρέψη των σπόρων όπως το Kefir.
Η Κombucha δεν περιέχει λιπαρά, είναι πιο εύπεπτη και συμβάλλει στο αίσθημα της χώνεψης λόγω του ανθρακικού, βοηθώντας στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Σε κάθε περίπτωση, με τη διακοπή λήψης των προβιοτικών, τα βακτήρια της εντερικής χλωρίδας επιστρέφουν κανονικά στην ίδια κατάσταση που βρίσκονταν πριν από τη συμπλήρωση, εντός δύο εβδομάδων. Τα οφέλη της χρήσης του κάθε προβιοτικού επίσης υποχωρούν, απαιτείται τακτική κατανάλωση για να έχουμε συνέχεια ισχυρό μικροβίωμα.


Πολύ ωραία όλα αυτά.
Που μπορώ να βρω SCOBY;
Θέλω να τα κανω όλα!

Εδώ! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα ευεργετικά βακτήρια και τις εφαρμογές τους και φροντίζουμε να καλλιεργούμε βιολογικά, με οργανικό τσάι, ζάχαρη και μελάσσες και με χρήση τεχνικών αποστείρωσης και ειδικών φίλτρων, ώστε να εντάξετε ως συμπλήρωμα στη διατροφή σας τη δική σας καλλιέργεια τσάι Κομπούτσα και κεφίρ με τα καλύτερα προβιοτικά βακτήρια,για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχυμένο οργανισμό, οικονομικά.

Τηλ : 6984852112
email: [email protected]


Eίμαστε φανατικοί με τα ευεργετικά βακτήρια !!Τόσο φανατικοί που αποφασίσαμε να σας πούμε λίγα πράγματα για αυτά.
Ενημερωνόμαστε καθημερινά για τις νέες μελέτες ώστε να σας προσφέρουμε τις νέες, χρήσιμες πληροφορίες.
Οι σπόροι που χρησιμοποιούμε και σας διαθέτουμε είναι καλλιεργημένοι βιολογικά, με οργανικά υλικά ,με ακολουθία των πρωτοκόλλων αποστείρωσης χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ozone και λάμπες uvc.
Στους χώρους λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο ειδικά φίλτρα τύπου HEPA και ενεργού άνθρακα, ώστε να εξασφαλίζεται απόλυτη καθαριότητα στον αέρα και τις επιφάνειες.
Εμπιστευτείτε μας, ώστε να εντάξετε τη δική σας καλλιέργεια με κεφίρ νερού ή και κομπούχα στη διατροφή σας.
Έτσι θα έχετε διαρκώς διαθέσιμα για τον οργανισμό σας και των αγαπημένων σας, τα καλύτερα προβιοτικά βακτήρια, με μοναδικές γεύσεις και με γρήγορο, δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσης προσφέρουμε ψυχρές εκχυλίσεις των σπόρων Kefir και των "μανιταριών" kombucha scoby.
Αν θέλετε να δημιουργήσετε τις δικές σας ζωντανές προβιοτικές κρέμες, για ένα ισχυρό δερματικό μικροβίωμα σε αντίθεση με τις ακριβές, νεκρές κρέμες του εμπορίου, εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε τις καθαρές εκχυλίσεις των ευεργετικών βακτηρίων, των "μανιταριών" κεφίρ και κομπούχα.
Σε αυτές, απομονώνουμε ζωντανά τα ευεργετικά βακτήρια απο τα ίδια τα "μανιτάρια" scoby kai κεφιρ, χωρις την παρουσία ζάχαρης, λακτόζης, οξέων, καφεΐνης και αλκοόλ. Η εργαστηριακή ανάλυση των εκχυλίσεων έδειξε πως έχουν μέχρι και 30 φορές υψηλότερη συμπύκνωση σε ευεργετικά βακτήρια, συνεπώς είναι ιδανικές για πολλές εφαρμογές!
Αν θέλετε να ενισχύσετε τον κήπο σας, για μεγαλύτερες και πιο αρωματικές συγκομιδές χρησιμοποιώντας τα LAB βακτήρια.
Αν δε θέλετε να ασχοληθείτε με καλλιέργεια προβιοτικών τροφίμων ή αν δε σας αρέσουν τα όξινα ροφήματα.
Αν θέλετε να έχετε διακριτικά ,συμπυκνωμένα, σε μπουκαλάκι με σταγόνες πάντα τα αγαπημένα σας προβιοτικά βακτήρια.

Αν δεν είστε ανεκτικοί ή θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη, τη λακτόζη, τα οξέα, την καφεΐνη και το αλκοόλ,
σας προσφέρουμε τις καθαρές εκχυλίσεις σε διάφορες επιλογές ,των ευεργετικών βακτηρίων, των κεφίρ και "μανιταριών" κομπούχα.

Λίγα λόγια για το κεφίρ νερού. Είναι ιδιαίτερο.
Οι σπόροι του kefir νερού κατοικούνται κατά 65% απο την οικογένεια βακτηρίων Ζymomonas.
Το γένος Ζymomonas Mobilis έχει αποδειχτεί πως παράγει ιδιαίτερα αντικαρκινικά μόρια χαμηλού μοριακού βάρους ,
δηλαδή με ιδιότητα να διαπερνάνε τα κύτταρα των οργανισμών καθιστώντας μάλιστα, πιο διαθέσιμα.
Οι σπόροι kefir νερού είναι η ευκολότερη λύση για ζύμωση σε νερό και χυμούς. Μπορούν να ζυμώσουν ακόμα με σκέτη ζάχαρη και νερό και δε χρειάζονται γάλα για τροφή ή συντήρηση.
Συντηρούνται πολύ εύκολα στο ίδιο δοχείο, ακόμα και αν δε θέλετε να καταναλώσετε το αφέψημα, για μεγάλη χρονική περίοδο.
Στο κεφίρ νερού κυρίαρχο είδος ειναι το Zymomonas αλλα υπάρχουν και ευεργετικά βακτήρια του γένους LAB.
Αντίθετα στο κεφίρ γάλακτος κυρίαρχο είδος ειναι τα βακτήρια LAB και σε πολύ μικρότερες ποσότητες το γένος Zymomonas.
H kombucha,στον αντίποδα, έχει τις πιο πλούσιες βιοχημικές διαδικασίες απο όλα τα προβιοτικά που έχουν εξεταστεί.
Αμίμητο, πλούσιο μικροβιακό και προφίλ μαγιάς, προφίλ αντιοξειδωτικών, βιταμινών κ.α.
Είναι σοφή επιλογή και για λόγους γεύσης,εναλλαγής και ποικιλίας αλλα και πλήρη ενίσχυση του μικροβιώματος να λαμβάνουμε και κεφίρ και κομπούχα
Το Kefir είναι μια σταθερή, θρεπτική δύναμη , εχει τόσες πολλές βιταμίνες, μέταλλα, πεπτίδια, ευεργετικά οξέα και ευεργετικούς μικροοργανισμούς που ειναι ικανό να μας κρατάει υγιείς και δυνατούς.
'Ενας κόκκος κεφίρ νερού είναι "πολυσακχαρίτης" που παράγεται από ορισμένα είδη καλών βακτηρίων Lactobacillus και / ή Leuconostoc. Είναι ένα εχθρικό μέρος για οποιοδήποτε κακό, παθογόνο βακτήριο θέλει να το κάνει το νέο του σπίτι, σε αντίθεση με το κεφίρ γάλακτος,
Το κεφίρ νερού εχει σύνθετα ανοσοποιητικά οφέλη, ειδικά κατά του κρυολογήματος και των ιών .
Μεταξύ της διατροφικής υποστήριξης, των βιοενεργών πεπτιδίων, των προβιοτικών και της αύξησης των κυττάρων T, το κεφίρ θα βοηθήσει στην προστασία από οποιονδήποτε ιό.
Εάν υπάρχει σημαντική έλλειψη τροφίμων, το κεφίρ και η κομπούχα όπως και τα υπόλοιπα ζυμωμένα τρόφιμα είναι ένα σούπερ φαγητά που θα θέλατε να έχετε στη διάθεσή σας σε κάθε περίπτωση ανάγκης.
Όχι μόνο προστατεύουν, αλλά θρέφουν επίσης με τις ευεργετικές ουσίες που παράγουν τα βακτήρια και βοηθούν σημαντικά στην βέλτιστη διάσπαση των μορίων και απορρόφηση όλων των ουσιών απο τις τροφές που καταναλώνουμε.

Υπενθυμίζεται πως τα προβιοτικά βακτήρια έχουν διάφορες χρήσεις, δεν είναι φάρμακα και δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα.
Tα ίδια τα σκευάσματα δεν είναι τρόφιμα και έχουν ποικίλες χρήσεις εκτός των ζυμώσεων τροφών.
Όταν καταναλώνετε ζυμωμένα τρόφιμα είναι χρήσιμο να ενημερώνετε τον γιατρό σας.

Αγγελιοδότης: Ιδιώτης (Εγγεγραμμένος χρήστης → Καρτέλα μέλους (Προφίλ, Αγγελίες))
Τύπος αγγελίας: Προσφορά (Πουλάω κάποιο αντικείμενο)

 
X Διαγραφή αγγελίας Σήμανση / αναφορά αγγελίας Κοινοποίηση

→  Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές  ←

Προσθήκη νέας δωρεάν αγγελίας