Ελλάδα   >   Ν. Αχαϊας   >   Πάτρα   >   Υπηρεσίες   >   Υπηρεσίες κτιρίων - Συντήρηση

ΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΑΤΡΑ€ 1   (Πάτρα)


Κωδικός αγγελίας: 74432-7-83602
Αποθήκευση στις αγαπημένες
Ημερομηνία καταχώρησης: 06-11-2022 16:22:13
Απαντήστε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα

ΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΑΤΡΑ Πάτρα νομού Αχαϊας, Πελοπόννησος Υπηρεσίες κτιρίων - Συντήρηση Υπηρεσίες (φωτογραφία 1)

© Έλεγχος γνησιότητας φωτογραφίας - Περιστροφή

ΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΑΤΡΑ Πάτρα νομού Αχαϊας, Πελοπόννησος Υπηρεσίες κτιρίων - Συντήρηση Υπηρεσίες (μικρογραφία 1)
ΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΑΤΡΑ Πάτρα νομού Αχαϊας, Πελοπόννησος Υπηρεσίες κτιρίων - Συντήρηση Υπηρεσίες (μικρογραφία 2)
ΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΑΤΡΑ Πάτρα νομού Αχαϊας, Πελοπόννησος Υπηρεσίες κτιρίων - Συντήρηση Υπηρεσίες (μικρογραφία 3)

Πόσο κοστίζει το βάψιμο σπιτιού;
Βάψιμο δωματίου 15 τ.μ. από 75€
Βάψιμο σπιτιού 55 τ.μ. από 275€

Βάψιμο σπιτιού 105 τ.μ. από 525€

Εξωτερικό βάψιμο τοίχου 10 τ.μ. από 150€

Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού 70 τ.μ. και άνω από 535€
Τεχνοτροπίες βαψίματος από 15€/ τ.μ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές. Το κόστος για βάψιμο σπιτιού ανέρχεται περίπου στα 5€/τ.μ με υλικά και εργατικά κόστη.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να σου προτείνουμε μέσα σε 10'' αξιολογημένους επαγγελματίες.

Γιατί να επιλέξεις το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά για την ανανέωση του σπιτιού;
1. Πλήρης ανανεώση του σπιτιού
Eίναι γνωστό ότι το βάψιμο σπιτιού μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά, μεταμορφώνοντας άμεσα τον χώρο σου και αλλάζοντας τη διάθεσή σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα διεγείρουν τα συναισθήματα και επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία σου. Έτσι, με μια ριζική αλλαγή χρώματος το σπίτι σου θα δείχνει πιο καθαρό, ζωντανό, περιποιημένο και μοντέρνο.

2. Συντήρηση-Αναβάθμιση του σπιτιού
Το βάψιμο είναι απαραίτητο για τη συντήρηση του σπιτιού σου. Ειδικότερα, σε περίπτώσεις που οι τοίχοι έχουν φθαρεί ή έχουν προσβληθεί από υγρασία και μούχλα, το βάψιμο σπιτιού κρίνεται αναγκαίο ώστε να προσδώσει άλλο αέρα στον χώρο. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας συνιστούν συνήθως μεταξύ τριών και πέντε ετών το φρεσκάρισμα των τοίχων ειδικότερα σε σπίτια καπνιστών ή σε σπίτια με μικρά παιδιά.

3. Ανακαίνιση του σπιτιού
Το βάψιμο σπιτιού είναι βασική εργασία κατά τη διάρκεια μιας ολικής ανακαίνισης. Ωστόσο, σε περίπτωση μερικής ανακαίνισης μπορείς να βάψεις κάποια δωμάτια του σπιτιού σου όπως η κουζίνα ή το σαλόνι που έχουν μολυνθεί από υδρατμούς εξαιτίας της μαγερικής ή της κάπνας από το τζάκι αντίστοιχα. Ακόμη, αν θέλεις να πουλήσεις ή να ενοικιάσεις το σπίτι σου καλό θα ήταν να το βάψεις πιο πριν ώστε να αναβαθμιστεί και να αυξηθεί η αξία του.

Τι περιλαμβάνει η προσφορά βαψίματος εσωτερικού χώρου;
Η παρούσα Προωθητική Ενέργεια αφορά κάθε υποβολή αιτήματος εργασίας ελαιοχρωματισμού και συγκεκριμένα βαψίματος εσωτερικού χώρου σπιτιού, για την οποία θα ισχύει η τιμολογιακή πολιτική των 3€/τ.μ.. Η παρούσα Προωθητική Ενέργεια αφορά κάθε υποβολή αιτήματος εργασίας ελαιοχρωματισμού που θα γίνει από 13/06/2022 μέχρι 19/6/2022/


Ειδικότερα, στην τιμή της παρούσας Προωθητικής Ενέργειας περιλαμβάνονται τα εξής:
Μικρομερεμέτια στον τοίχο από τυχόν σημάδια που έχουν μείνει από βίδες, καρφάκια, ούπα, κ.ο.κ.
Διπλό πέρασμα πλαστικού χρώματος Α’ ποιότητος

Ρητά ορίζεται ότι στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
Εργασίες που αφορούν τρίψιμο, σπατουλάρισμα, αστάρωμα
Αλλαγή χρωματισμού τοίχου από σκούρο χρώμα σε ανοιχτόχρωμο
Βάψιμο σε πόρτες και κάσες

Διευκρινίζεται ότι, για τους σκοπούς της παρούσης Προωθητικής Ενέργειας, ο υπολογισμός της τιμής και του εμβαδού του χώρου γίνεται ως εξής:
Εμβαδό του χώρου x 3.5 x 3€

Επισημαίνεται ότι όλα τα απαραίτητα υλικά για τη διενέργεια του βαψίματος εσωτερικού χώρου σπιτιού τα παρέχει ο εκάστοτε επαγγελματίας που έχει αναλάβει την εργασία ελαιοχρωματισμού.
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το βάψιμο σπιτιου;
Πέρα από την κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού, πολύ σημαντική είναι και η συχνότητα βαψίματος. Η συχνότητα, δεν έχει να κάνει τόσο με την αισθητική αλλά με τις συνθήκες υγιεινής. Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές προτείνουν τα 5 χρόνια, ως το ιδανικό διάστημα για να ανανεώνεται το χρώμα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Όμως, κάθε πότε πρέπει να βάφουμε το σπίτι, αν έχει πρόβλημα υγρασίας; Πολλά σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγρασία που αφήνει σημάδια στους τοίχους τον χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το βάψιμο είναι απαραίτητο κάθε καλοκαίρι, όταν η υγρασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια, η καλύτερη μόνωση ίσως μπορεί να σου δώσει μια πιο οριστική λύση, σε σχέση με το βάψιμο.
Τι πρέπει να προσέξεις στο βάψιμο των τοίχων;
1. Επίλεξε ποιοτικά χρώματα
Τα πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις τέλεια καλυπτικότητα και συγχρόνως αντιμικροβιακή δράση. Όσο ελκυστικά κι αν είναι τα φθηνά χρώματα, σε βάθος χρόνου τα ποιοτικά βερνίκια θα αντέξουν. Η υγρασία και οι βροχές, είναι βασικός εχθρός του χρώματος στους τοίχους. Τα πιστοποιημένα χρώματα, διαθέτουν ιδιότητες αντιμικροβιακές και αντιμουχλικές. Έτσι, σπάνια εμφανίζουν ίχνη μούχλας.

2. Αέρισε τον χώρο
Είναι πολύ σημαντικό να αερίζεται ο χώρος έπειτα από τα βαψίματα, ώστε να στεγνώνει καλά η μπογιά και να μην κάνει νερά. Εκτός όμως απ’ αυτό, οι χώροι του σπιτιού, πρέπει να αερίζονται καθημερινά ώστε να μην δημιουργείται υγρασία στους τοίχους. Εάν ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σου δύο ώρες κάθε μέρα, η αντοχή των χρωμάτων στους τοίχους θα αυξηθεί και το επόμενο βάψιμο θα καθυστερήσει.

3. Καθάρισε καλά τους τοίχους
Ο σωστός καθαρισμός των τοίχων γίνεται με διάλυμα χλωρίνης σε νερό. Πάρε ένα ξεσκονόπανο και καθάρισε τους τοίχους με το συγκεκριμένο διάλυμα. Η διαδικασία αυτή, θα απομακρύνει τα μικρόβια που αναπτύσσονται στους τοίχους ( π.χ. μούχλα). Παράλληλα, δημιουργείται ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης που προστατεύει τα χρώματα από την διάβρωση που προκαλούν τα μικρόβια.

4. Πρόσεξε τις μεγάλες αλλαγές στα χρώματα
Εάν οι τοίχοι είναι σκουρόχρωμοι και επιλέξεις μία σκούρα απόχρωση, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς τρία ή ακόμη και τέσσερα περάσματα. Σε ανοιχτόχρωμους τοίχους, δύο περάσματα αρκούν συνήθως ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού, επίλεξε συνδυασμούς χρωμάτων που θα βγουν εύκολα στους τοίχους σου. Συμβουλεύσου έναν εξειδικευμένο ελαιοχρωματιστή ώστε να πάρεις την πιο σωστή απόφαση.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για βάψιμο σπιτιού;
Τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας για βάψιμο
Οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα των τοίχων και των ταβανιών και όχι με την επιφάνεια του σπιτιού που διαφέρει προφανώς. Πολλές φορές για λόγους ευκολίας οι ελαιοχρωματιστές αναφέρονται στα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού. Ωστόσο, η επιφάνεια που θα χρειαστεί να καλυφθεί με χρώμα είναι περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερη από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Κατάσταση των τοίχων & τα μερεμέτια
Αν οι τοίχοι είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζεται μόνο 1-2 χέρια μπογιάς. Αντιθέτως, αν οι τοίχοι έχουν υγρασία ή ρωγμές το κόστος θα αυξηθεί μιας και ο ελαιοχρωματιστής πρέπει να κάνει διάφορα μερεμέτια πιο πριν (π.χ σπατουλάρισμα, στοκάρισμα).

Κόστος των Υλικών
Μπορείς να επιλέξεις οικολογικά χρώματα, αντιμυκητιακά ή υποαλλεργικά, ανάλογα τις ανάγκες σου. Ο ελαιοχρωματιστής μας μπορεί να σε προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς, στις πιο προσιτές τιμές.

Τεχνοτροπίες στο Βάψιμο
Οι τεχνοτροπίες συνήθως γίνονται σε μία μικρή επιφάνεια, ώστε να αποκτήσει μία ιδιαίτερη αισθητική. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας μπορούν να δημιουργήσουν πλήθος τεχνοτροπιών, από stencil μέχρι απομίμηση ξύλου.

Αριθμός των επαγγελματιών
Αν η εργασία του ελαιοχρωματισμού πρέπει να γίνει άμεσα, χρειάζονται αρκετά άτομα για αυτό και είναι λογικό να αυξηθεί και η τιμή. Επίσης, αν χρειαστούν αρκετά παραπάνω μεροκάματα για το βάψιμο σπιτιού πάλι είναι πιθανό να ανέβει η τιμή.

Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν οι ελαιοχρωματιστές μας;
Ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων
Ελαιοχρωματισμός εξωτερικών χώρων

Ελαιοχρωματισμοί κατοικιών

Ελαιοχρωματισμοί διαμερισμάτων

Ελαιοχρωματισμοί πολυκατοικιών

Ελαιοχρωματισμοί επαγγελματικών χώρων

Ελαιοχρωματισμοί με τεχνοτροπίες

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού;
Οι ελαιοχρωματισμοί των σπιτιών, για να έχουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και να αντέχει το χρώμα στη φθορά του χρόνου, καλό είναι να γίνονται τους θερινούς μήνες. Πολλοί δοκιμάζουν να βάψουν τα σπίτια τους, τους χειμερινούς μήνες και έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα (υψηλή υγρασία και δυνατές βροχές). Τα βαψίματα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μειώνουν τις πιθανότητες για ακραία καιρικά φαινόμενα και αστοχίες στον ελαιοχρωματισμό της οικίας.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία για το βάψιμο σπιτιού;
Υπολόγισε ότι για κάθε δωμάτιο χρειάζεται σίγουρα ένα πέρασμα με αστάρι και τουλάχιστον δύο περάσματα με χρώμα. Μετά από κάθε πέρασμα, χρειάζονται 2-3 ώρες για να στεγνώσει κάθε στρώση υλικού. Συνεπώς, ένα δωμάτιο μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 9 ώρες.

Ο υπολογισμός αυτός αφορά τον ελαιοχρωματισμό το καλοκαίρι, όπου η θερμοκρασία και οι συνθήκες για βάψιμο είναι ιδανικές.

Ποια είναι η διαδικασία για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά;
1. Προετοίμασία εσωτερικού χώρου
Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να κατεβάσεις οποιοδήποτε κρεμαστό υπάρχει στους τοίχους και να βγάλεις τις κουρτίνες. Μάλιστα, χρειάζεται να προστατεύσεις τα έπιπλα, τα παράθυρα, τις πόρτες και τους πριζοδιακόπτες ώστε να μην πιτσιλιστούν με χρώμα. Ακόμη, καλό είναι να στρώσεις παλιά σεντόνια, χαρτόνια ή γενικότερα υφάσματα στο πάτωμα και σε όσα έπιπλα δεν μετακινούνται τόσο εύκολα. Τέλος, μην ξεχάσεις να σκουπίσεις τον χώρο γύρω από τα σοβατεπί ώστε να μην ανασηκώσει σκόνη πιο μετά ο αέρας και κολλήσει πάνω στον φρεσκοβαμμένο τοίχο.

2. Ξύσιμο τοίχου & στοκάρισμα
Οι τοίχοι που πολλές φορές έχουν τρύπες, ρωγμές ή και σαθρές επιφάνειες πρέπει να στοκαριστούν και να δημιουργήσουν μια λεία επιφάνεια. Μαλιστα, κάποιες φορές πρέπει να λειανθεί η επιφάνεια του τοίχου και με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ιδανική επιφάνεια για ελαιοχρωματισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιόμορφο και ικανοποιητικό.

3.Τοποθέτηση ασταριού
Στη συνέχεια, ο τοίχος πρέπει να περαστεί με αστάρι πριν το βάψιμο ώστε να ενισχυθεί η μόνωσή του και να προστατευτεί από οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει το χρώμα. Το αστάρι εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε τοίχους οι οποίοι είναι φθαρμένοι και ταλαιπωρημένοι καθώς και σε όσους δεν έχουν βαφτεί στο παρελθόν (π.χ σε ένα νεόκτιστο σπίτι). Μαλιστα, το αστάρι χρειάζεται να εισχωρήσει στον τοίχο και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή αραίωση που προτείνεται στη συσκευασία, ανάλογα με το πορώδες της επιφάνειας.

4. Βάψιμο σπιτιού
Χρειάζεται να αραιωθεί η μπογιά με διαλυτικό σε έναν μεγάλο κουβά ώστε να διατηρηθεί η ομοιογένεια του χρώματος. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας ξεκινούν το βάψιμο κάνοντας τις γωνίες, τα σημεία γύρω από τα κουφώματα και τις πρίζες και γενικά όλα τα κοψίματα με ειδικό πινέλο. Μάλιστα, για την προστασία των σοβατεπί βάζουν χαρτοταινία για να είναι τελείως σίγουροι πως δεν θα ξεφύγει μπογιά στο σοβατεπί ή ακόμα και στο πάτωμα. Στη συνέχεια, βάφουν τις μεγάλες επιφάνειες με ρολό εκτελώντας σταθερές κινήσεις. Η σωστή κίνηση που εκτελούν οι επαγγελματίες μας όταν βάφουν με το ρολό είναι από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω σε στυλ W, χωρίς να σηκώνουν το ρολό από τον τοίχο.

Ποια είναι τα είδη χρωμάτων;
1. Πλαστικά χρώματα
Χρησιμοποιούνται κατεξοχήν στο βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η έντονη καλυπτικότητα και το καλό άπλωμα του χρώματος. Μάλιστα, τα πλαστικά χρώματα δεν λερώνονται εύκολα, αντέχουν στο συχνό πλύσιμο, έχουν υψηλή λευκότητα και διατηρούν ζωηρές και αναλλοίωτες τις αποχρώσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ακρυλικά χρώματα
Χρησιμοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού καθώς διαθέτουν μεγάλη αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες και στους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Ακόμη, εχουν ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις και υψηλές μηχανικές αντοχές,όπως σκληρότητα και ελαστικότητα.

3. Αστάρι
Είναι ένα αδιαφανές υλικό που εφαρμόζεται ως υπόστρωμα σε επιφάνειες που είναι έτοιμες για βαφή. Πρόκειται για το πιο σημαντικό στάδιο πριν το βάψιμο τοίχου καθώς προσφέρει μονωτικές ιδιότητες και εξασφαλίζει ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα βαφής, με διάρκεια στον χρόνο. Τα άριστα αστάρια τοίχων διεισδύουν στην επιφάνεια και έχουν ισχυρή πρόσφυση αλλά και πολύ καλές ιδιότητες εφαρμογής.

4. Βελατούρα
Είναι το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται για βερνίκια χρωμάτων σε ξύλινες επιφάνειες, πριν τη βαφή. Τα χαρακτηριστικά της είναι η έντονη καλυπτικότητα και η καλή εφαρμογή, το γρήγορο στέγνωμα και η ευκολία στο τρίψιμο. Βελατούρες με υλικά όπως μόλυβδος και χρωμικά συστατικά, καλό είναι να τα αποφεύγεις.

5. Ριπολίνες
Οι ριπολίνες αποτελούν κατηγορία χρωμάτων που χρησιμοποιείται για το βάψιμο ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών. Οι κλασικές ριπολίνες προτείνονται για ξύλινες επιφάνειες σε εσωτερικό χώρο, ενώ οι ριπολίνες νερού, οι οποίες είναι και πιο οικολογικές, μπορούν να εφαρμοστούν και σε ξύλο που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεγάλη καλυπτικότητα και οι πολύ καλές ιδιότητες εφαρμογής. Μάλιστα, είναι αόσμες που σημαίνει ότι είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους αλλα και έχουν ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις.

6. Διαλυτικά χρώματος
Κάθε είδος χρώματος έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για διαλυτικό (π.χ. νέφτι), οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του σωστού διαλυτικού που είναι συμβατά με το χρώμα σου για ιδανικό αποτέλεσμα.

Γιατί να αναθέσεις σε ελαιοχρωματιστή το βάψιμο του σπιτιού σου;
Οι κύριοι λόγοι που είναι απαραίτητος ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής είναι:

Οικονομία: Οι πειραματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα και ο τοίχος να χρειάζεται επιπλέον βάψιμο ή βάψιμο από την αρχή.

Καλαισθησία: Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας διαθετούν πολυετή εμπειρία και υλοποιούν σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.

Διάρκεια: Είναι φανερό ότι ένα επαγγελματικό βάψιμο διαρκεί περισσότερο από ένα ερασιτεχνικό, καθώς ο επαγγελματίας μας γνωρίζει και επιλέγει τα κατάλληλα υλικά.

Εμπειρία: Εξοικονομείς χρόνο που επιφέρουν οι αστοχίες χρωματισμών και οι κακοτεχνίες καθώς οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας ενημερώνονται συχνά για κάθε νέα τεχνική για βαψίματα σε διάφορους χώρους.

Τι να προσέξεις στην επιλογή χρωμάτων;
1. Προτίμησε έντονα χρώματα για μικρές επιφάνειες και απαλά για μεγάλες
Τα εντονα χρώματα κουράζουν το μάτι και δημιουργούν σύγχυση ιδιαίτερα όταν είναι πολύ μικρή η επιφάνεια. Για αυτό, φρόντισε σε μικρούς χώρους να προτιμήσεις ανοιχτές αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ και γενικότερα πιο ψυχρές αποχρώσεις του λευκού. Με αυτό τον τρόπο, ο χώρος σου θα δείχνει μεγαλύτερος, ενώ θα εκπέμπει ηρεμία και καθαριότητα.
2. Απόφυγε τα σκούρα χρώματα σε μικρά δωμάτια
Τα σκούρα χρώματα, οπως το μωβ, το πορτοκαλί, το μπλε δεν ενδείκνυνται για μικρά δωμάτια καθώς μικραίνουν τον χώρο. Ωστόσο, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κολώνες, δοκάρια ή μικρές εσοχές για να δημιουργήσεις αντίθεση. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις ένα ανοιχτό γαλάζιο τον κύριο τοίχο και να επιλέξεις ένα πορτοκαλί χρώμα για τα δοκάρια και τις κολώνες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι o συνδυασμός χρωμάτων να είναι καλαίσθητος ώστε να υπάρχει αρμονία και αίσθηση της συνέχειας στον χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περιμένεις και θα υπάρχει χάσμα μεταξύ των αποχρώσεων.
3. Επίλεξε συνδυασμό χρωμάτων από την ίδια σελίδα στο χρωματολόγιο
Υπάρχουν χρώματα τα οποία δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Για να το αποφύγεις αυτό καλό θα ήταν να επιλέξεις συνδυασμο χρωμάτων από την ίδια σελίδα στο χρωματολόγιο. Διαφορετικά χρώματα ίδιας τονικότητας στον ίδιο χώρο συνήθως δημιουργούν ένα μπερδεμένο και κακό αποτέλεσμα.

4. Απόφυγε συνδυασμούς χρωμάτων με 3 αποχρώσεις και άνω στον ίδιο χώρο
Αν πρόκειται να συνδυάσεις παραπάνω από δύο χρώματα στο ίδιο δωμάτιο φρόντισε να έχουν παρόμοιες αποχρώσεις για να ξεκουράζουν και να χαλαρώνουν το μάτι. Μάλιστα, μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό όπως κάποια τεχνοτροπία ή κάποιο μοτίβο που θα δώσει άλλο αέρα στο σπίτι σου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξεις η τεχνοτροπία ή το μοτίβο που θα επιλέξεις να ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σου.

5. Επίλεξε χρώματα που συνδυάζονται αρμονικά με τα στοιχεία του χώρου
Πρέπει να προσέξεις τα χρώματα που θα επιλέξεις για το βάψιμο του σπιτιού να συνδυάζονται αρμονικά με τα στοιχεία που υπάρχουν στον υπόλοιπο χώρο. Για παράδειγμα, ξύλινα δάπεδα ή κουφώματα που τείνουν προς το κόκκινο ή το κίτρινο καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα που θα επιλέξεις για τους τοίχους και τη διακόσμηση του χώρου σου. Αν μάλιστα χρειάζεται να το συνδυάσεις και με τα υφάσματα επιπλώσεων ή τα χαλιά τότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται.

6. Μην χρησιμοποιείς άσκοπα ταπετσαρίες ή τεχνοτροπίες
Η αλόγιστη χρήση ταπετσαριών, τεχνοτροπιών ή επενδύσεων σε μικρούς χώρους μπορεί να υποβιβάσει τον χώρο σου. Ειδικότερα, οι επενδύσεις θα πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος και το στυλ του χώρου σου προκειμένου να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, μια έντονη και βαριά τεχνοτροπία, ταπετατσαρία ή επένδυση μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος άσκοπη σπατάλη, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μικρότερος και μπερδεμένος.
Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για βάψιμο κρεβατοκάμαρας;
Η κρεβατοκάμαρα είναι ο προσωπικός σου χώρος, ο χώρος που χαλαρώνεις και ξυπνάς για να υποδεχετείς την μέρα με ενέργεια και αισιοδοξία. Γι' αυτό είναι σημαντική η επιλογή χρώματος αυτού του δωματίου ώστε να σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα και σκέψεις.

Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας σου δίνουν μερικές συμβουλές ώστε να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Επίλεξε ψυχρές αποχρώσεις, όπως αποχρώσεις του μπλε, για χαλάρωση και ηρεμία. Είναι αποδεδειγμένο ότι το μπλε χρώμα βοηθά τον ύπνο, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, μπορείς να το συνδυάσεις με το κίτρινο της ώχρας για να έχεις ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο.
Το κόκκινο και το ροζ είναι ιδανικά χρώματα για ρομαντική διακόσμηση. Μάλιστα, ενα έντονο κόκκινο στο υπνοδωμάτιο αποπνέει πάθος και συναίσθημα. Πρόσεξε, όμως, μην το παρακάνεις με το κόκκινο και το ροζ στους τοίχους γατί είναι πιθανό το αποτέλεσμα να κουράσει. Μάλιστα, μπορείς να σπάσεις την ένταση με λευκό χρώμα σε κάποιες μεγάλες επιφάνειες του τοίχου.

Τα παστέλ χρώματα ενδείκνυνται για παιδικά δωμάτια. Μάλιστα, είναι κατάλληλα για μίνιμαλ διακόσμηση, προσθέτοντας χρώμα στον χώρο αλλά και αισιοδοξία.

Το λευκό χρώμα δεν προτείνεται για την κρεβατοκάμαρα παρά μόνο για βάψιμο ταβανιού. Παρόλο που το λευκό χρώμα προσφέρει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου δεν ενδείκνυται για τον χώρο αυτό, καθώς είναι ένα αρκετά ψυχρό χρώμα.

Οι τεχνοτροπίες τοίχου μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του δωματίου. Υπάρχουν πολλές τεχνοτροπίες από ombre μέχρι και απομίμηση ξύλου. Ωστόσο, χρειάζεται να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στο στυλ και την αισθητική σου για να εξασφαλίσεις ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές για βάψιμο σαλονιού;
Προτίμησε ανοιχτά χρώματα για βάψιμο σαλονιού μικρών διαστάσεων.
Τα γήινα χρώματα προσφέρουν ηρεμία και ξεκούραση.

Μια έντονη διχρωμία μπορεί να σου προσφέρει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα.

Το λευκό χρώμα είναι διαχρονική επιλογή, ειδικά αν θέλεις ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος.

Μην αμελήσεις τη σωστή προετοιμασία για το βάψιμο τοίχου.
Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα σου προτείνουμε άμεσα αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν το βάψιμο του σπιτιού σου.

Τι είναι τα στεγανωτικά χρώματα τοίχων και ταρατσών;
Τα στεγανωτικά χρώματα για τοίχους και ταράτσες ανήκουν στην οικογένεια των ακρυλικών χρωμάτων, έχουν υγρομονωτικές ιδιότητες και παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στο νερό, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες.

Λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων τους, χρησιμοποιούνται και στις μονώσεις ταρατσών που είναι μια από τις μεθόδους που συμβάλλουν στη μόνωση ενός κτιρίου και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναλυτικά, οι κύριες απαιτήσεις από τα προϊόντα αυτά είναι:

να εξασφαλίζουν την υδρομόνωση της επιφάνειας

να παραμένουν ελαστικά στον παγετό και στις υψηλές θερμοκρασίες

να εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα και να έχουν πολύ καλή πρόσφυση

να είναι πιστοποιημένα ψυχρά χρώματα

Τι χρώματα χρησιμοποιούνται σε μεταλλικές επιφάνειες;
Οι ριπολίνες και το ντουκόχρωμα ενδείκνυνται για το βάψιμο των μεταλλικών επιφανειών.

Ωστόσο, πριν το βάψιμο θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί η σκουριά και να εφαρμοστεί το κατάλληλο αντισκωριακό υπόστρωμα (αστάρι), το οποίο πρέπει να:

παρέχει ισχυρή αντισκωριακή προστασία

έχει ισχυρή πρόσφυση και υψηλή απόδοση

έχει σύνθεση φιλική στο χρήστη και στο περιβάλλον, χωρίς μόλυβδο και χρωμικά

Ποια εργαλεία είναι απαραίτητα στο βάψιμο σπιτιού;
Τα εργαλεία που χρειάζονται είναι γυαλόχαρτο, γάντια, συρματοβούρτσα, στοκαδόρος ή σπάτουλα, πινέλα, χαρτοταινίες, διαλυτικό, σκάλα, κοντάρι.

Μάλιστα, τα εργαλεία βαψίματος πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν φθαρεί από πολυκαιρισμό ή από πολλαπλές χρήσεις στο παρελθόν.



Μπορείς να αποθηκεύσεις τα χρώματα;
Σε γενικές γραμμές μπορείς να αποθηκεύσεις τα χρώματα και να τα χρησιμοποιήσεις ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα:

Τα δοχεία που έχουν ανοιχτεί και πρόκειται να αποθηκευτούν θα πρέπει να κλείνονται πολύ καλά και να τοποθετούνται σε χώρο με φυσιολογικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, ώστε να παραμείνουν κατάλληλα προς χρήση στο μέλλον χωρίς να αλλοιωθούν.
Αποθήκευση υδατοδιαλυτών χρωμάτων που έχουν αραιωθεί με νερό, μη πόσιμο, ενδέχεται να οδηγήσει σε βιοχημικές αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν δυσάρεστη οσμή στο περιεχόμενο.
Ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός λερωμένων επιφανειών από βάψιμο;
Οι επιφάνειες που είναι βαμμένες και έχουν λερωθεί, μπορούν πολύ εύκολα να καθαριστούν με την χρήση ήπιων οικιακών καθαριστικών.

Μάλιστα, καλό θα ήταν να αποφύγεις την χρήση σκληρής βούρτσας καθαρισμού ώστε να μην τραυματιστεί το φιλμ του χρώματος.

Ποια είναι τα λάθη που γίνονται στην επιλογή χρωμάτων;
1. Δεν λαμβάνουμε υπ’ όψη τη διακόσμηση του χώρου κατά την επιλογή χρωμάτων
Συνηθίζουμε να ξεκινάμε τη διακόσμηση του χώρου μας με το χρώμα του τοίχου. Ωστόσο είναι προτιμότερο να οργανώσουμε το χώρο μας και να εμπνευστούμε από κάποιο ύφασμα, ένα μαξιλάρι, μια πολυθρόνα με ιδιαίτερο μοτίβο για να διαπιστώσουμε ποιο χρώμα θα τα υποστηρίξει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο.

2. Περιοριζόμαστε μόνο στις κλασικές επιλογές
Παρότι μας αρέσουν τα ζωηρά χρώματα, φοβόμαστε να τα δοκιμάσουμε στους τοίχους του σπιτιού μας θεωρώντας τα κραυγαλέα και ακατάλληλα. Το θέμα όμως είναι σε τι ακριβώς θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας. Αν επιθυμούμε να πειραματιστούμε με ένα μοδάτο χαρούμενο χρώμα, ας το συνοδεύσουμε με ουδέτερους και λευκούς τόνους στον περιβάλλοντα χώρο ώστε να μη μετατρέψουμε το δωμάτιο σε πεδίο μάχης.

3. Βάφουμε όλα τα δωμάτια το ίδιο χρώμα
Προσπαθώντας να δούμε το σπίτι μας ως ένα αρμονικό σύνολο, εγκαταλείπουμε πολλές φορές το όνειρό μας να παίξουμε με διαφορετικά χρώματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο γιατί πιστεύουμε ότι οι χρωματικές αντιθέσεις θα διαταράξουν το όλον. Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε άλλα υλικά στη διακόσμησή μας που μπορούν να προσδώσουν το στίγμα μας και να διαφυλάξουν την ολότητά μας χωρίς να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας; Ψάξτε το περισσότερο.

4. Πιστεύουμε πως το αγαπημένο μας χρώμα είναι η ιδανική επιλογή
Το γεγονός ότι κάποιο χρώμα μας αρέσει, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ταιριάζει με το συγκεκριμένο χώρο που θέλουμε να βάψουμε και με τις ψυχικές μας ανάγκες. Ας μάθουμε κάτι παραπάνω για τα μυστικά των χρωμάτων και το βάψιμο σπιτιού. Αν ζητάμε ηρεμία και γαλήνη, τα μπλε και τα πράσινα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Αν πάλι έχουμε ανάγκη από συγκινήσεις, ας τολμήσουμε τα κίτρινα και τα ορεκτικά πορτοκαλί. Το χρώμα είναι από τους πιο σίγουρους δρόμους για τη θεραπεία του πνεύματός μας από τις ανησυχίες που μας κατακλύζουν.

5. Στην επιλογή χρωμάτων ακολουθούμε τυφλά τις προσταγές της μόδας
Η μόδα έχει τον τρόπο της να μας επιβάλλεται και να την ακολουθούμε. Όμως όταν κουραζόμαστε από τις κυρίαρχες τάσεις, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, ένα χρώμα που θα μας αλλάξει τον ορίζοντα και θα μας δώσει άλλες προοπτικές. Τηλ - 698 297 5534

Αγγελιοδότης: Επαγγελματίας / Επιχείρηση (Εγγεγραμμένος χρήστης → Καρτέλα μέλους (Προφίλ, Αγγελίες))
Τύπος αγγελίας: Προσφορά (Προσφέρω κάποια υπηρεσία)

 
X Διαγραφή αγγελίας Σήμανση / αναφορά αγγελίας Κοινοποίηση
Απαντήστε στον αγγελιοδότη: 
Τσεκάρετε το πλαίσιο ελέγχου (checkbox):


→  Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές  ←

Προσθήκη νέας δωρεάν αγγελίας