Ελλάδα   >   Ν. Λασιθίου   >   Σητεια   >   Πωλούνται   >   Τέχνη - Συλλογές - Χόμπι

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ BRANDY€ 5000   (Σητεια)


Κωδικός αγγελίας: 57376-1-0
Αποθήκευση στις αγαπημένες
Ημερομηνία καταχώρησης: 22-09-2015 16:44:38
Απαντήστε στο: [email protected]   

Το να βρεις πληροφορίες για ένα απόσταγμα του οποίου η ετικέτα έχει σταματήσει να κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο απόσταγμα είναι και ελληνικό. Η ιστορία του όμως δεν είναι και τόσο απλή και μάλιστα μετά από μια έρευνα, πολλές ερωτήσεις, πολύ google -και ακόμη περισσότερα μηνύματα στον άνθρωπο που συνήθως απευθύνομαι σε αυτές τις περιπτώσεις, τον Μιχάλη Μένεγο- κατέληξα στο ότι πρόκειται για ένα μπράντι σταφίδας και σταφυλιού που κυκλοφορούσε ήδη στην ελληνική αγορά το 1900 (ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν) από την “Ελληνική Εταιρεία Οίνων και Οινοπνευμάτων”.

Η εταιρεία ασχολούνταν με την παραγωγή καθαρού και μετουσιωμένου οινοπνεύματος κυρίως απ’την κατεργασία της σταφίδας αλλά και διάφορων οίνων, ενώ είχαν εργοστάσια σε Ελευσίνα, Χαλκίδα και στη Βαλύρα της Καλαμάτας.

Ειδικά όμως σε ότι αφορά το τελευταίο εργοστάσιο, πίσω από τη δημιουργία του κρύβονταν δύο Γάλλοι επιχειρηματίες (Ζανέ και Ρως τα ονόματά τους για την ιστορία) οι οποίοι γέμιζαν τις δεξαμενές με μούστο από σταφίδα και πραγματοποιούσαν την οινοποίηση της όσο ήταν ακόμη χλωρή.

Αποτέλεσμα; Το μπράντι Βότρυς, του οποίου η τελευταία εμφιάλωση έγινε το 1986 και που σήμερα ελάχιστοι τυχεροί και κάποιοι συλλέκτες έχουν την χαρά να φιλοξενούν στις κάβες τους. Το συγκεκριμένο brandy που έχουμε την κατοχή μας είναι 5 αστέρων, άρα ένας γνώστης και λάτρης του brandy μπορεί να αξιολογήσει την χρονολογία του και την αξία του.

Καταχωρητής: Ιδιώτης (Μη εγγεγραμμένος χρήστης)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ BRANDY Σητεια νομού Λασιθίου, Κρήτη Τέχνη - Συλλογές - Χόμπι Πωλούνται (φωτογραφία 1)
© Έλεγχος γνησιότητας φωτογραφίας - Περιστροφή

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ BRANDY Σητεια νομού Λασιθίου, Κρήτη Τέχνη - Συλλογές - Χόμπι Πωλούνται (μικρογραφία 1)
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ BRANDY Σητεια νομού Λασιθίου, Κρήτη Τέχνη - Συλλογές - Χόμπι Πωλούνται (μικρογραφία 2)
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ BRANDY Σητεια νομού Λασιθίου, Κρήτη Τέχνη - Συλλογές - Χόμπι Πωλούνται (μικρογραφία 3)

Τύπος αγγελίας: Προσφορά

X Διαγραφή αγγελίας Σήμανση / αναφορά αγγελίας

→  Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές  ←

Προσθήκη νέας δωρεάν αγγελίας